Om de geschiedenis van Virgin te vertellen hebben we misschien wel 5 pagina's nodig, maar we zullen proberen om in enkele zinnen duidelijkheid te scheppen voor de nieuwkomers onder ons.

In 1976 richt Manolito van Galen de band Virgin op. “We traden in die tijd eens in de vier tot zes weken op bij ’t Grifke in Schijndel" vertelt hij. “In 1979 kwam Jan erbij en een jaar later Gertjan. Ik kan gerust zeggen dat we een succesvolle band waren, het was vaak volle bak.”

De hardrock sloeg in als een bom, maar helaas gaat de band in 1982 uit elkaar en iedereen ging zijn eigen weg. Pas jaren later werd er door Jan van den Berg nieuw leven in Virgin geblazen. Hij richt de band weer op met 5 professionele muzikanten die vanaf 2002 onder de naam 'Virgin Blues Rock' weer regelmatig aan het toeren zijn.

Met muziek van o.a. ZZ Top, Gary Moore, Uriah Heep, Rolling Stones, Deep Purple en Led Zeppelin brengen ze een avondje onvervalst rocken, waarbij headbangen onvermijdelijk is en stilstaan schier onmogelijk! De classic rock en blues met een hoog meezing gehalte spat van het podium af met een sound waarvan we met recht mogen zeggen dat je er tegenaan kunt leunen.

Ondertussen zijn ze maar wat trots op deze band. Een meesterwerk vinden ze zelf. Het beloven bijzondere concerten te worden. Virgin wil er een speciaal iets van maken tijdens elk optreden. Zoals Jan met eigen woorden zegt: "Het is een van de meest prestigieuze onderneming van Virgin tot nu toe."

Virgin is:

 

Management: Peter van Erp - +31 6 12887403 

 

We zien je graag bij een van onze concerten bij jou in de buurt!