John Reuser (22-03-1964) - Drums / Backing vocals

Mijn naam is John Reuser en ik speel al wat jaartjes op en af met deze band die te gekke muziek maakt...

'Virgin'.

In de muziek ben ik in ieder geval geen maagd. 

Gefascineerd door de draaiende schijfjes waar muziek uit kwam en de daarbij behorende artiesten ging ik al op jonge leeftijd voor de ruige versie van de glamrock van The Sweet en met hun Blockbuster ging ik het rockleventje in. Het was een supertijd!!! Maar de glam werdt punk van de Ramones, Sex Pistols, Stranglers, Dead Kennedys... ik had een drumstel en een basgitaar en kon goed oefenen op The Police met alle twee. Ging ook gitaar leren en klarinet, keyboard spelen en alles wat ik in handen kreeg, maar het is bij gitaren, drums en toetsen gebleven. Je kunt niet alles bijhouden.

Begin jaren '80 speelde ik in de metalband Allied Forces. En daarmee heb ik een paar leuke jaartjes gehad met o.a een optreden in een vol Paradiso in Amsterdam als voorprogramma van de Japanse band Loudness. Hierna opgetreden met de Canadese metalband Anvil, en een paar nummers opgenomen met Alfred Lagarde (toen een bekende radio-dj/tv presentator met vooral zijn hardrockprogramma's op de radio). Hierna ben ik eigen werk gaan doen met wat filmische themamuziek, muziek maken voor een theaterburo en in de jaren '90 bassist bij de coverband Big Bang met drummaat Peter v.d. Sluys.

Rond 2000 tot 2017 op en af gebast bij de bluesband Duketown Dogs met Ron Gershwin.

Naast Virgin maak ik nu weer eigen muziek.

Virgin heeft een fantastisch repertoire en de sfeer is vooral gemoedelijkheid, van warme rockers die allang geen maagd meer zijn maar de naam in ere houden van een band die al meer dan 40 jaar fantastische tijdloze muziek maakt en mensen terugbrengt naar mooie tijden en oude en nieuwe mooie herinneringen!